Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::

BEAUTIFUL THINGS | Mobiles van hedendaagse kunstenaars

Het werk van Alexander Calder is vrijwel synoniem aan zijn bewegende driedimensionale kunstobjecten,zijn mobiles. Andere kunstenaars die zich aan deze kunstvorm waagden zijn onder anderen Man Ray, Alberto Giacometti, Roy Liechtenstein en Jean Tinguely …
De mobiles worden nieuw leven ingeblazen door Mobi Movi. Samen met hedendaagse kunstenaars worden mobiles ontwikkeld vanuit de eigen beeldtaal en ideeënwereld van de kunstenaar. Zo ontstaan vermakelijke, prachtige, poetische en bijzondere objecten met de duidelijke signatuur van de kunstenaar.

Goed geproduceerde en betaalbare kunstobjecten. Inmiddels hebben twee hedendaagse kunstenaars mobiles gerealiseerd: Joost Swarte (1947) en Ossip (1952). Nieuw zijn de auto's van Bau Winkel (1948).

 

 

Bau Winkel leidde bijna veertig jaar ontwerpbureau Studio Bau Winkel. Hij specialiseerde zich vooral in typografie. In zijn vroege jeugd raakte hij gefascineerd door automobielen. Ruim dertig jaar geleden maakte hij voor zijn zoon Sam een houten vrachtauto. Sindsdien heeft hij een imposante collectie houten auto’s, vrachtwagen en andere voertuigen op schaal gemaakt.

Nu heeft hij daar daar een serie van zes kleinere auto’s en een caravan bij ontworpen. Niet van hout maar van  3D geprint van bioplastic, gemaakt uit suikerriet en olifantengras. De spatborden van sommige auto’s zijn verwisselbaar, waardoor je je eigen model kunt samenstellen. Verkrijgbaar zijn


Sams Caravan € 98,00                                      Sams Sedan € 98,00
bestel hier                                                          bestel hier


Sams Pick-up & Sams Pick-up Hood               Sams Hardtop & Sams Coupé
€ 195,00 bestel hier                                            € 195,00 bestel hier

 

Sams Sedan & Sams Station Wagon
€ 195,00   Bestel hier

  

 


 

 

 
    
SWING ontwerp Joost Swarte
€ 195,00    Bestel hier 
 
GRAZIE Ontwerp Ossip
€ 128,00 Bestel hier