Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::

Louis Apol
Op Nova Zembla

In 1880 maakte de Haagse School-kunstenaar Louis Apol (1850–1936) de reis van zijn leven. Hij maakte deel uit van een wetenschappelijk expeditie naar Nova Zembla en verbleef vier maanden aan boord van de poolschoener Willem Barentsz.

Louis Apol was op dat moment 29 jaar oud en de bekendste schilder van winterlandschappen. De reis bood hem, tijdens een barre tocht, de ultieme kans om de bijzondere ijsformaties en desolate, besneeuwde landschappen van dichtbij te bestuderen en in beeld te brengen.

Dit boek, dat verschijnt bij de tentoonstelling in Panorama Mesdag te Den Haag toont een selectie van schilderijen, potloodtekeningen, schetsen en aquarellen die Apol tijdens zijn reis maakte. Het biedt een unieke inkijk in het leven aan boord van de poolschoener, in het werkproces van de kunstenaar en de bijzondere dieren, mensen en natuurverschijnselen die hij onderweg tegenkwam. De indrukken en schetsen die hij tijdens deze reis maakte boden hem voor de rest van zijn leven veel stof voor zijn werken.  

Deze publicatie besteedt eveneens ruim aandacht aan Apols gehele schildersloopbaan. Voor de liefhebbers van de Haagse School en Apols schilderijen en aquarellen van Hollandse (winter)landschappen en bosgezichten in het bijzonder is dit een onmisbare monografie.

Louis Apol Op Nova Zembla
Suzanne Veldink
2019 | 136 blz | ± 100 afb. | hardgebonden
ISBN  978 946319 202 6

Prijs € 25,00

 

Bekijk hier de trailer van de tentoonstelling