Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::

Marius de Jongere
Een Rotterdamse kunstenaar

Marius de Jongere, pseudoniem van Marinus Johannes Drulman (1912–1977), verwierf in het midden van de vorige eeuw grote bekendheid als havenschilder van de Maasstad.

In zijn lange carrière bracht hij de ontwikkelingen van de Rotterdamse haven in beeld. Zijn weergave van de schepen, het ‘bewegende’ water en de dynamische wolkenpartijen in een naturalistisch impressionistische stijl wordt tot op de dag van vandaag door breed publiek in hoge mate gewaardeerd.   

Deze monografie toont de artistieke veelzijdigheid van Marius de Jongere. Zijn onderwerpkeuze beperkte zich niet tot havengezichten alleen; hij maakte ook zeer verdienstelijke landschappen, zee- en stadsgezichten, portretten, bloemstukken en genrestukjes. Deze onderwerpen werkte hij uit in verschillende technieken, die hij zeer goed beheerste: schilderijen, aquarellen, etsen en litho’s. Aan de hand van tientallen afbeeldingen van etsen, aquarellen en litho’s en negentig afbeeldingen van olieverfschilderijen biedt deze monografie een prachtig overzicht van zijn omvangrijke oeuvre. 

 

Deze kleurrijke uitgave toont de mooiste, soms nog onbekende kunstwerken van Marius de Jongere. Voor de kunstliefhebber en verzamelaar van zijn werk is dit boek een onmisbaar bezit, dat veel informatie geeft over zijn onderwerpen, zijn werkwijze en zijn signaturen. Voor de Rotterdam liefhebber is het boek boordevol dynamische havengezichten een feest van herkenning. Dit boek is samengesteld door Carola Prins en Maarten Drulman, zoon en dochter van Marius de Jongere en met medewerking van kunsthandelaar Ron van Driel en Arthur Erfmann.

Marius de Jongere, Een Rotterdamse kunstenaar
24 x 30 cm | 136 blz | 250 afbeeldingen, waarvan 212 in kleur en 2 uitvouw pagina's | hardgebonden | ISBN 9789463192019 | priis 29,99

Bestel hier