Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::
O-LUCE di Giuseppe Ostuni
Ein Werkverzeichnis / A catalogue raisonné.
O-LUCE, opgericht in 1945 door Giuseppe Ostuni (1907–1994), is het oudste Italiaanse designbedrijf dat nog steeds actief is in de verlichtingswereld.

Deze nieuwe catalogue raisonné is qua inhoud zeer gedegen in informatie en qua vormgeving uitzonderlijk fraai. Twee delen van 29,5 x 29,5 cm, 1.084 pagina's Duits | Engels, 1.377 afbeeldingen, hardgebonden.

Het eerste deel - de monografie - brengt het verhaal van Giuseppe Ostuni en zijn ontwerpers, de geschiedenis van het bedrijf en de geproduceerde verlichting (480 pagina's & 642 illustraties.). Dit boek verschaft veel nieuwe informatie, niet alleen over de verlichting, maar ook meer over de betrokken ontwerpers, in het bijzonder Joe Colombo, waarmee een volledig nieuw hoofdstuk over hem wordt geopend. Ook uitgelicht zijn de ontwerpers Franco Buzzi, Tito Agnoli, Marcello Minale, Antonello Vincenti.

Deel 2 is de eigenlijke catalogue raisonné van de verlichtingseenheden (563 items), korte biografieën van de ontwerpers, referenties, chronologie van gepubliceerde O-Luce verlichtingseenheden, bibliografie en index van namen.

De monografie (deel 1) en de catalogue raisonné (deel 2) zijn nu verkrijgbaar Prijs € 295,00 [excl. verzendkosten].
Bestel hier

For English please click here